OZON terapi ile HEPATİT HASTALIĞI TEDAVİSİ

OZON terapi ile HEPATİT HASTALIĞI TEDAVİSİ

Karaciğer gıdaların metabolizma, depolanma, detoksifikasyon ve protein üretimini sağlayan bir organdır. Hepatit karaciğerin iltihabıdır, bu durum karaciğer fonksiyonlarını bozabilir. Virüsler, Hepatit A,B,C , karaciğer iltihaplanmasına enflamasyonuna neden olabilir.

Karaciğerde meydana gelen iltihabi reaksiyon olarak tanımlanan hepatit gerekli önlemler alınmadığında ölümcül sonuçlara yol açabiliyor. Bu hastalığın özellikle de virüs kaynaklı Hepatit B ve Hepatit C türlerindeki kronikleşme riski toplum sağlığı açısından büyük önem taşıyor.

Hepatit tedavisi, ozon terapinin en önemli alanlarından biridir. Bu durumda, ozonun terapötik etkisi virüs üzerine direk etkisi ve aynı zamanda immünomodülatör aktivite ile indirek etkisi yoluyla ortaya çıkar. Ozon terapi tüm viral hepatit türlerinde (A, B, C), özellikle kronik formlarda etkilidir.

Ozon tedavisinin interferon alındığı dönemde uygulanması yararlı etkilerinin ortaya çıkma ihtimalini güçlendirir. Uygulanacak major ve minor otohemoterapi ve rectal ozon uygulamaları hem savunma sisteminin aktive edilmesine, hem vücudun genel olarak desteklenmesine hem de hastalık yapıcı virüslerin onlarla savaşan hücreler tarafından fark edilmesine yardımcı olur.

Bu gönderiyi paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir