Virüslerden Korunmada Kara Mürver

Virüslerden Korunmada Kara Mürver

Kara mürver (Sambucus nigra) meyvelerinin antiviral etkinliği yani virüs öldürücü olduğu yıllardır bilinen bir gerçek, kitabımda da anlatmıştım daha önce bu konuyu…

Kara mürver meyvesi ile önceki yıllarda yapılan klinik çalışmalarda gösterildiği üzere mürver, influenza(grip) virüsünü üst solunum yollarında tutmayı beceriyor ve virüsün alt solunum yollarına yani akciğerlere inmesini engelliyordu ve mürver ekstraktı kullananlarda grip semptomları çok daha kısa zamanda bitiyordu.

Bu konuya ilişkin 2020 yılında yapılan çok yeni bir klinik çalışmada grip semptomları taşıyan 932 hastaya mürver meyve ekstraktı verilmiş. Bu kişilerde ateş, üşüme, titreme, kuru öksürük, kas ağrıları , halsizlik, iştahsızlık gibi malum pandemi semptomlariyla birebir örtüşen belirtiler 3 gün içinde bitmiş.

Halbuki placebo(sahte ilac) alan grupta bu semptomlar 10 güne kadar uzamış ve üstelik bu 2.grupta akciğer infeksiyonları da sıkmış . Bu çalışmayı niye mi paylaştım, çünkü influenza virüsü ve malûm virus aynı virus ailesine mensup .

Doktor veya eczacınızın bilgi ve onayı dahilinde mürver meyve preparatlarinin hastalığın ilk belirtilerinin( yani boğaz ağrısı, yutkunma zorluğu, hafif kırıklık hissi vb.gibi) baş gösterdiği çok erken dönemde kullanımı, hele bir de birlikte çinko , C vitamini ve D vitaminiyle birlikte bağışıklığınızı güçlendirip gerek hastalıktan koruyucu, gerekse hastalığı daha hafif geçirmenizi sağlayıcı ve virüsün akciğerlere inmesini engellemek icin de iyi ve doğal bir yardımcı olacaktır.

Yaşamın olduğu yerde umut vardır.

Sağlıklı günler dilerim

Bu gönderiyi paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir