İNFERTİLİTE (KISIRLIK) TEDAVİSİNDE OZON TERAPİ DESTEĞİ!

İNFERTİLİTE (KISIRLIK) TEDAVİSİNDE OZON TERAPİ DESTEĞİ!

İNFERTİLİTE (KISIRLIK) TEDAVİSİNDE OZON TERAPİ DESTEĞİ!

Ozon tedavisinin kandaki immünoglobulinlerin üretimini uyardığı, (IgG, IgA, IgM) makroorganizmanın mikroplara direncini artırdığı, kanın reolojik özelliklerini ve hücreleri oksijen taşıma mekanizmasını geliştirdiği ve ayrıca virüsün tüm temaslarını bozduğu yaygın olarak bilinmektedir. Ozonun bu özellikleri, antibiyotiklerinkilere benzer, ancak ikincisinin aksine, ozonun terapötik dozlarda herhangi bir olumsuz etkisi yoktur ve mikropların ozona karşı direnci gelişmez. Bu, çeşitli jinekolojik hastalıkların tedavisinde ozonun kullanılmasını sağlıyor.

Ozon tedavisi genital enflamatuar hastalıkların ve dolayısıyla kısırlığın tedavisinde çok faydalı olabilmektedir. Bu sebeple çocuk sahibi olamayan çiftler isterlerse ozon tedavisi desteği alabilirler. Uygulama major otohemoterapi şeklinde olmaktadır. Birlikte Fitoterapi (Bitkilerle Tedavi) uygulanırsa çok daha iyi sonuçlar alınabilmektedir. 

Ozon çok güçlü dezenfektan, antimikrobiyal, immunmodulatör ve oksidatif özelliğe sahip olmasının yanı sıra serbest oksijen radikallerini nötralize ederek, antioksidan enzim sistemini aktive ederek ‘antioksidan etki’ gösterir. Antioksidan enzim sisteminin düzgün çalışmasıyla hücresel yaşlanma ve DNA da oluşabilecek kırılmalar önlenir. Tüp bebek tedavilerinde uygun dozlarda uygulanan 10-15 seans majör ozon terapinin yumurta kalitesi, sperm sayısı ve hareketliliğinin artırdığını gösteren çalışmalar yapılmıştır.

Bu gönderiyi paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir